Hoe activeer ik de modem van mijn voertuig met FordPass®*?

Om verbinding te maken met uw FordPass® Connect-modem, voegt u uw voertuig toe aan FordPass en voltooit u uw activatie op het hoofdscherm met de onderstaande stappen.

Voordat u begint, moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

Verbinding maken met FordPass Connect

Selecteer de vervolgkeuzelijst met uw huidige FordPass-app-ervaring voor de stappen om uw FordPass Connect-modem te activeren of te verbinden.

FordPass-app 5.X-ervaring

Om verbinding te maken met uw voertuig:

1. Stap in en zet uw voertuig aan.
  2. Zorg ervoor dat uw voertuig aan staat, met draaiende motor, geparkeerd staat en zich in een goed geventileerde, veilige ruimte bevindt.
  3. Controleer of uw connectiviteitsinstellingen zijn ingeschakeld in uw voertuig.
  4. Open de FordPass-app.
  5. Selecteer Verbinding maken met voertuig.

Opmerking: Als uw voertuig is uitgerust met de FordPass Connect-modem en de tegel Verbinding maken met voertuig niet wordt weergegeven neem dan contact met ons op via Account > Contact opnemen met Help.

6. Tik op Ik heb mijn voertuig gestart.
  7. Lees en accepteer de vraag op het scherm van uw voertuig.

Opmerking: Het kan maximaal twee minuten duren voordat de verbinding is voltooid. Als u geen vraag op het scherm van uw voertuig ziet, gaat u naar het onderwerp Voertuigactiveringsprompt ontbreekt voor de stappen.

8. Druk op Verbindingsstatus controleren zodra u de vraag in het voertuig accepteert.

FordPass leidt u terug naar het scherm Voertuig en de commando's voor bediening op afstand (indien beschikbaar) worden weergegeven onder de afbeelding van uw voertuig.

FordPass App 4.X-ervaring

Om uw FordPass Connect-modem te activeren:

1. Open de FordPass-app.
  2. Selecteer het Startscherm.
  3. Tik op Voertuig activeren.

Opmerking: Als uw voertuig is uitgerust met de FordPass Connect-modem en de knop Voertuig activeren niet wordt weergegeven neem dan contact met ons op via Account > Help.

1. Stap in en start uw voertuig.
  2. Zorg dat de transmissie in de Parkeerstand staat en laat de motor draaien. Op het scherm van uw voertuig wordt een bericht weergegeven.
  3. Accepteer de pop-up ter bevestiging van de activatie.

Opmerking: Als u geen vraag op het scherm van uw voertuig ziet, gaat u naar het onderwerp Voertuigactiveringsprompt ontbreekt voor de stappen.

4. Vernieuw het Startscherm in FordPass door omlaag te vegen op het scherm van uw apparaat.

De knoppen van de afstandsbediening worden weergegeven onder de afbeelding van uw voertuig.

Tips als u niet kunt activeren

Verdere opties voor probleemoplossing

Als u andere problemen ondervindt, gaat u naar de map met onderwerpen Problemen met FordPass oplossen voor aanvullende ondersteuning.

Aanvullende informatie

Hoe kan ik starten op afstand met FordPass?