Hoe kan ik starten op afstand met FordPass®*?

Nadat je de FordPass® Connect-modem hebt geactiveerd, heb je rechtstreekse toegang om je auto op afstand te starten in FordPass. Gebruik de onderstaande stappen voor meer informatie.

Vereisten voor starten op afstand

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

Starten op afstand met FordPass

Selecteer de vervolgkeuzelijst met je FordPass-app-ervaring hieronder voor meer informatie over het starten op afstand van je auto in FordPass.

FordPass-app 5.X-ervaring - voertuigen met interne verbrandingsmotor (ICE) en plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV's)

ICE-voertuigen en PHEV's op afstand starten met behulp van de FordPass-app 5.X-ervaring:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Schuif de schuifbalk Starten naar uiterst rechts op je scherm.

Het verzoek wordt geladen, de status van je auto verandert en zodra je auto is ingeschakeld, verschijnt de verwachte looptijd.

FordPass-app 5.X-ervaring - elektrische voertuigen met accu (BEV's)

Om BEV's op afstand te starten met de FordPass-app 5.X-ervaring:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Tik op het Ventilator-pictogram.

Opmerking: De preconditionering van je auto start.

Het verzoek wordt geladen, de status van je auto verandert en zodra de klimaatregeling is ingeschakeld, verschijnt de verwachte tijd voor preconditionering.

FordPass App 4.X-ervaring

Om op afstand te starten met de FordPass-app 4.X-ervaring:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het Startscherm.
  3. Houd de knop Motor starten ingedrukt om uw voertuig te starten.

Er wordt een waarschuwing weergegeven zodra je auto met succes is gestart. De waarschuwingsbanner wordt 10 seconden weergegeven.

Hoe kan ik de startduur op afstand personaliseren?

Nadat het starten op afstand kan de motor vijf, tien of vijftien minuten draaien voordat de auto uitgeschakeld wordt. Deze duur kan worden geconfigureerd in je voertuiginstellingen. Als je auto niet automatisch wordt uitgeschakeld, ontvang je een melding.

Om de looptijd in te stellen, raadpleeg je de stappen voor Starten op afstand uitbreiden.

Wat moet ik doen als starten op afstand niet werkt?

Verdere opties voor probleemoplossing

Als u andere problemen ondervindt, gaat u naar de map met onderwerpen Problemen met FordPass oplossen voor aanvullende ondersteuning.

Aanvullende informatie

Hoe plan ik een start op afstand?
Wat moet ik doen als mijn activering in uitvoering is?
Waarom gaat mijn Ford-voertuig in de slaapstand?
Hoe stop ik een verzoek om starten op afstand in FordPass?

*FordPass-app is compatibel met bepaalde smartphoneplatforms en is beschikbaar via download. Mogelijk zijn kosten voor data van toepassing.