Hoe start of stop ik een laadsessie voor mijn elektrische Ford-auto?

U kunt uw laadsessie beheren met de FordPass-app® of de Public Charging-app op het touchscreen van uw voertuig.

Een laadsessie starten en stoppen

Maak een keuze uit de onderstaande opties om te leren hoe u een laadsessie voor uw elektrische auto van Ford (EV) kunt starten en stoppen:

De app voor openbaar opladen gebruiken (in het voertuig)

Een sessie starten en stoppen bij een oplader in het netwerk met behulp van de app voor openbaar opladen:

1. Selecteer de thuisknop op het touchscreen van uw auto.

2. Tik op Openbaar opladen.

3. Selecteer de locatie van de oplader.

• Als u zich op meer dan 50 meter afstand bevindt, tikt u op de navigatieknop voor een routebeschrijving naar de oplader. Tik op 'Ik ben hier nu' als je aankomt.

• Als je minder dan 50 meter verderop bent, ga dan naar de volgende stap.

4. Zorg ervoor dat de oplader en het stallingnummer overeenkomen met die op het scherm van uw voertuig.

5. Selecteer Activeren.

6. Sluit de oplader aan zodra de knop "Activeren" verandert in "Inpluggen".

7. Druk op de stopknop naast de laadpoort van je EV.

8. Koppel de oplader los zodra de knop "Stop" verandert in "Loskoppelen".

Opmerking: Niet van toepassing op Explorer of Capri.

De FordPass-app 4.X gebruiken

Een sessie starten en stoppen bij een oplader in het netwerk met behulp van de FordPass-app:

1. Log in op FordPass.

2. Tik op Opladers bekijken.

3. Zorg ervoor dat de oplader en het stalnummer overeenkomen met die op FordPass.

4. Tik op Activeren.

5. Sluit uw EV aan zodra de oplader aangeeft dat deze klaar is.

6. Tik op Stop zodra uw EV het gewenste laadniveau heeft bereikt.

7. Koppel het oplaadsnoer los zodra het station aangeeft dat de sessie voorbij is.

Opmerking: Niet van toepassing op Explorer of Capri.

De FordPass-app 5.X gebruiken

Een sessie starten en stoppen bij een oplader in het netwerk met de FordPass-app:

1. Open FordPass en tik op Energie.

2. Selecteer Laadstation in het gedeelte Geavanceerd.

3. Zorg ervoor dat de oplader en het stalnummer overeenkomen met die op FordPass.

4. Sluit uw EV aan zodra de oplader aangeeft dat deze klaar is.

5. Tik op Activeren. Het kan tot 2 minuten duren voordat uw oplaadsessie begint.

6. Sluit uw EV aan zodra de oplader aangeeft dat deze klaar is.

7. Druk op de stopknop naast de laadpoort van je EV.

8. Koppel het oplaadsnoer los zodra het station aangeeft dat de sessie voorbij is.

Opmerking: Niet van toepassing op Explorer of Capri.

Let op: FordPass biedt extra opties voor het stoppen van je laadsessie voor AC Slow Charging locaties:

• Opladen op een opgeslagen locatie: Tik op Stop op het scherm van het FordPass-voertuig of het energiescherm.

• Opladen op een niet-opgeslagen locatie: Tik op 'Stop ' op het scherm van het FordPass-voertuig.